Het kiezen van de juiste gevelbekleding is als het selecteren van een maatpak voor je huis: het moet passen bij de stijl, beschermend zijn en lang meegaan. Met meer dan twee decennia ervaring in de bouwsector begrijpen we dat de buitenmuur een cruciale rol speelt in zowel esthetiek als functionaliteit.

In dit blogartikel duiken we diep in de wereld van gevelbekleding, waarbij we niet alleen stil staan bij de visuele verfraaiing, maar ook bij de praktische voordelen zoals isolatie en bescherming tegen weersinvloeden.

Er is een verrassend breed scala aan materialen beschikbaar, elk met hun eigen prijskaartje en unieke eigenschappen. We behandelen ze allemaal: van natuurlijk hout tot innovatieve PVCpanelen en alles daartussenin.

Deze kennis helpt je om een weloverwogen keuze te maken, die past bij jouw persoonlijke smaak én budget. Ontdek het zelf!

Samenvatting

 • Houten gevelbekleding biedt een warme en natuurlijke uitstraling, vereist regelmatig onderhoud, maar heeft een levensduur van 15-20 jaar.
 • Crepi gevelbepleistering is perfect voor een strakke en moderne uitstraling, vereist periodiek onderhoud en heeft een prijsklasse van ongeveer €40 – €80 per vierkante meter.
 • Metalen gevelbekleding biedt duurzaamheid met een geschatte levensduur van 40-60 jaar, is onderhoudsarm en kan variëren in prijs van €50 – €120 per vierkante meter.
 • PVC gevelbekleding is betaalbaar, duurzaam, vereist weinig onderhoud en kost tussen de €20 – €60 per vierkante meter.

Soorten Gevelbekleding

 • – Houten gevelbekleding is een populaire keuze vanwege de natuurlijke uitstraling en de mogelijkheden voor verschillende afwerkingen.
 • – Crepi gevelbepleistering biedt een strakke en moderne uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • – Metalen gevelbekleding is duurzaam en onderhoudsvriendelijk, en kan zowel voor een industriële als een moderne look zorgen.
 • – PVC gevelbekleding is betaalbaar, eenvoudig te installeren en vereist weinig onderhoud.
 • – Steenstrips als gevelbekleding zorgen voor een natuurlijke uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse steensoorten.
 • – Gevelsteen gevelbekleding biedt een tijdloze uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding geeft je huis een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn veel soorten hout die je kunt gebruiken, zoals ceder, grenen of vurenhout. Deze houtsoorten kunnen een behandeling krijgen zodat ze langer mooi blijven en beter tegen het weer kunnen.

Met hout kies je voor een duurzame gevelbekleding die, als je het goed onderhoudt, jarenlang meegaat.

Hout heeft wel wat meer zorg nodig dan andere materialen. Je moet het soms schoonmaken en opnieuw behandelen om het mooi te houden. Maar die moeite is het waard, want een houten gevel ziet er prachtig uit.

Daarna kun je de volgende soort bekleding overwegen: Crepi gevelbepleistering.

Crepi gevelbepleistering

Een andere populaire optie voor gevelbekleding is crepi gevelbepleistering. Crepi, ook bekend als sierpleister, is een mengsel van cement, kalk en zand dat op de buitenmuur wordt aangebracht.

Het biedt een duurzame en decoratieve afwerking voor je gevel. Crepi gevelbepleistering is verkrijgbaar in verschillende texturen en kleuren, waardoor het een veelzijdige keuze is voor het verfraaien van je buitenmuren.

Het is ook duurzaam en vereist weinig onderhoud, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare gevelbekleding met een strakke uitstraling. Met crepi gevelbepleistering kun je je woning een moderne uitstraling geven en tegelijkertijd beschermen tegen verschillende weersomstandigheden.

Metalen gevelbekleding

Een andere optie voor gevelbekleding is metalen gevelbekleding. Dit type bekleding is gemaakt van materialen zoals aluminium, staal of zink. Metalen gevelbekleding is duurzaam, onderhoudsarm en biedt een modern en strak uiterlijk.

Het kan ook goed tegen alle weersomstandigheden en heeft een lange levensduur. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het geschikt is voor diverse architecturale stijlen.

Metalen gevelbekleding kan een uitstekende keuze zijn voor wie op zoek is naar een eigentijdse uitstraling gecombineerd met duurzaamheid en onderhoudsgemak.

PVC gevelbekleding

PVC gevelbekleding is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en lage onderhoudsvereisten. Het materiaal is bestand tegen vocht, schimmels en insecten, waardoor het ideaal is voor buitengebruik.

Bovendien is PVC gevelbekleding verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan de esthetiek van je huis. Met PVC gevelbekleding profiteer je van een betaalbare en veelzijdige optie voor je buitenmuurbekleding, die er tegelijkertijd modern en strak uitziet.

– Steenstrips als gevelbekleding

Steenstrips als gevelbekleding

Van PVC gevelbekleding gaan we nu over naar steenstrips als gevelbekleding. Steenstrips zijn dunne stukjes natuursteen die op de gevel worden bevestigd. Ze geven een huis een moderne uitstraling met een vleugje natuurlijkheid.

Gevelbekleding met steenstrips is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor er talloze ontwerpmogelijkheden zijn. Dit type bekleding biedt ook voordelen op het gebied van isolatie en duurzaamheid, en vereist weinig onderhoud.

Steenstrips als gevelbekleding zorgen voor een tijdloze uitstraling en voegen een natuurlijk element toe aan de gevel. De prijs van steenstrips kan variëren afhankelijk van het gekozen materiaal en ontwerp, maar ze bieden een duurzame en esthetisch aantrekkelijke optie voor gevelbekleding.

Gevelsteen gevelbekleding

Naast steenstrips is gevelsteen gevelbekleding een andere populaire optie. Gevelstenen zijn beschikbaar in verschillende materialen, waaronder baksteen, natuursteen en betonsteen. Deze materialen bieden duurzame en weerbestendige gevelopties.

Gevelsteen gevelbekleding kan ook een esthetische meerwaarde bieden, aangezien het diverse kleuren en texturen kan hebben die passen bij de stijl van de woning. Het plaatsen van gevelstenen vereist vakmanschap en expertise, maar het resultaat is een duurzame en onderhoudsarme gevelbekleding met een natuurlijke uitstraling.

Prijzen voor gevelstenen variëren afhankelijk van het type steen en de hoeveelheid benodigde materialen. Daarnaast biedt gevelsteen gevelbekleding voordelen op het gebied van isolatie en geluidsdemping.

Vergelijking tussen de verschillende materialen

De verschillende materialen worden vergeleken op basis van prijs per vierkante meter, levensduur, onderhoudsgemak, weerbestendigheid, duurzaamheid en keuzemogelijkheden.

Prijs per vierkante meter

Een belangrijk aspect bij het kiezen van gevelbekleding is de prijs per vierkante meter. Hieronder vind je een overzicht in tabelvorm.

Soort Gevelbekleding Prijs per vierkante meter
Houten gevelbekleding Vanaf €50
Crepi gevelbepleistering Ongeveer €40 – €80
Metalen gevelbekleding €50 – €120
PVC gevelbekleding €20 – €60
Steenstrips €100 – €150
Gevelsteen €40 – €100

Deze prijzen zijn indicatieve startprijzen en kunnen variëren naargelang de kwaliteit, het merk en de installatiekosten.

Levensduur

Naast de prijs is het ook essentieel om de levensduur van verschillende gevelbekledingsmaterialen te overwegen. Houten gevelbekleding kan tussen de 15 en 20 jaar meegaan, terwijl PVC-gevelbekleding aanzienlijk langer mee kan gaan, tot wel 50 jaar. Metalen gevelbekleding kan ook een lange levensduur hebben, met een geschatte levensduur van 40 tot 60 jaar, afhankelijk van het specifieke metaal dat wordt gebruikt. Steenstrips en gevelsteenbekleding staan bekend om hun duurzaamheid en kunnen tientallen jaren meegaan met minimale onderhoudsvereisten, waardoor ze zeer kostenefficiënt zijn op de lange termijn.

Afgezien van de initiële kosten, moet dus rekening worden gehouden met de lange termijn levensduur van de gekozen gevelbekleding, om ervoor te zorgen dat de investering op lange termijn duurzaam en waardevol blijft.

Onderhoudsgemak

De meeste gevelbekledingsmaterialen hebben weinig onderhoud nodig. Houten gevelbekleding vereist regelmatige behandeling om het tegen weer en insecten te beschermen. PVC-gevelbekleding is eenvoudig schoon te maken met water en zeep. Metalen bekleding kan gevoelig zijn voor roest en vereist periodieke inspectie en onderhoud. Steenstrips en gevelsteen zijn duurzaam en vragen weinig onderhoud, terwijl crepi gevelbepleistering periodiek moet worden gereinigd en opnieuw geschilderd voor een frisse uitstraling.

Goed onderhoud van de gevelbekleding verlengt de levensduur ervan en behoudt de esthetische waarde van je huis. Het kiezen van een onderhoudsarm materiaal kan in de toekomst kosten besparen en zorgt voor een zorgeloze uitstraling van je woning. Een goede keuze in gevelbekleding helpt bij het verminderen van de onderhoudskosten op de lange termijn en verhoogt de duurzaamheid ervan.

Weerbestendigheid

Bij het kiezen van gevelbekleding is weerbestendigheid een belangrijke factor om rekening mee te houden. Houten gevelbekleding kan bijvoorbeeld gevoelig zijn voor vocht en temperatuurveranderingen, terwijl PVC gevelbekleding goed bestand is tegen regen en wind. Metalen gevelbekleding staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen roest. Crepi gevelbepleistering biedt ook goede bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Bij het selecteren van de juiste gevelbekleding is het daarom essentieel om rekening te houden met de weersbestendigheid van de verschillende materialen.

Duurzaamheid

Als we kijken naar duurzaamheid, is het belangrijk om te overwegen hoe lang elke soort gevelbekleding meegaat en hoe goed het bestand is tegen slijtage. We moeten ook letten op de ecologische impact van de materialen en hoe goed ze bestand zijn tegen de elementen. Duurzaamheid speelt een grote rol bij het kiezen van gevelbekleding, omdat we willen dat onze huizen zo lang mogelijk beschermd blijven.

We kunnen niet voorbijgaan aan het belang van duurzaamheid als we praten over gevelbekleding. Het is essentieel om te investeren in materialen die niet alleen lang meegaan, maar ook de impact op het milieu minimaliseren. Bij het kiezen van gevelbekleding moeten we nadenken over hoe duurzaam de opties zijn en of ze passen bij onze langetermijndoelen voor ons huis.

Keuzemogelijkheden

Bij het kiezen van gevelbekleding zijn er verschillende keuzemogelijkheden om te overwegen. Denk aan materialen zoals hout, crepi, metaal, PVC, steenstrips en gevelsteen. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling.

Het is belangrijk om rekening te houden met de stijl van je huis, het onderhoudsgemak en de weerbestendigheid bij het maken van je keuze. Ook moet je overwegen of je de gevelbekleding zelf wilt plaatsen of dat je een professional wilt inschakelen.

Het is dus essentieel om grondig onderzoek te doen en alle opties te overwegen voordat je een beslissing neemt over de gevelbekleding voor jouw woning.

Vergeet niet dat elke soort gevelbekleding verschillende kosten met zich meebrengt. Daarom is het verstandig om ook de prijs per vierkante meter van de verschillende materialen te vergelijken.

Beste Gevelbekleding Kiezen

Overwegingen bij het kiezen van gevelbekleding en zelf plaatsen of een specialist inschakelen? Lees verder voor meer informatie.

Overwegingen bij het kiezen van gevelbekleding

Bij het kiezen van gevelbekleding is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je huis en de omgeving. Let op de duurzaamheid en onderhoudsgemak van de materialen. Denk ook aan de isolatie-eigenschappen en de weerbestendigheid.

Overweeg of je de gevelbekleding zelf wilt plaatsen of een professional wilt inschakelen. Vergeet niet om de prijs per vierkante meter en de keuzemogelijkheden mee te nemen in je besluit.

Zelf plaatsen of een specialist inschakelen?

Als je hebt besloten welk type gevelbekleding het beste bij je huis past, is de volgende stap om te overwegen wie de installatie zal uitvoeren. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 • Doe-het-zelf: Als je handig bent en ervaring hebt met bouwwerkzaamheden, kun je overwegen om de gevelbekleding zelf te installeren.
 • Specialist inhuren: Voor complexe materialen zoals metalen gevelbekleding of gevelstenen kan het verstandig zijn om een professionele vakman in te huren.
 • Kosten: Overweeg de kosten van het inhuren van een professional versus het aanschaffen of huren van benodigde apparatuur voor doe-het-zelf-installatie.
 • Tijd: Bedenk hoeveel tijd je beschikbaar hebt voor de installatie en of het inhuren van een specialist dit proces kan versnellen.
 • Garantie: Professionals bieden vaak garanties op hun werk, wat gemoedsrust kan bieden in geval van problemen.
 • Veiligheid: Het werken op hoogte of met zware materialen kan risico’s met zich meebrengen; hierbij kan professionele hulp zorgen voor een veilige installatie.

Gevelisolatie

Denk aan het belang van goede gevelisolatie voor een energiezuinige woning. Ontdek verschillende methoden om te isoleren en waarom dit belangrijk is. Lees verder voor meer informatie.

Verschillende methoden om te isoleren

Er zijn verschillende methoden om je gevel te isoleren. Let op de volgende opties:

 1. Spouwmuurisolatie: Hierbij wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal.
 2. BuitengevelisolatieIsolatiemateriaal wordt aan de buitenkant van de gevel aangebracht en vervolgens afgewerkt met gevelbekleding.
 3. Voorzetwand: Hiermee creëer je een extra wand aan de binnenkant van de gevel, waarin isolatiemateriaal wordt verwerkt.
 4. Geïsoleerde beplating: Speciale geïsoleerde platen worden rechtstreeks op de bestaande gevel aangebracht.

Het belang van goede gevelisolatie

Een goede gevelisolatie is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat warmte in huis blijft en kou buiten wordt gehouden. Dit zorgt voor lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.

Bovendien beschermt goede gevelisolatie je woning tegen vochtproblemen en helpt het geluidsoverlast te verminderen. Het kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, zoals spouwmuurisolatieisolatie aan de buitenzijde of isolatie aan de binnenzijde van de gevel.

Het kiezen van de juiste isolatiemethode hangt af van jouw specifieke situatie en wensen, dus het is belangrijk om dit goed te overwegen voordat je een beslissing neemt over welke gevelbekleding bij jouw woning past.

Gevelreiniging en mogelijke gevelwerken

Na het belang van goede gevelisolatie, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan gevelreiniging en mogelijke gevelwerken. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 1. Reinigen van de gevel met water onder hoge druk om vuil en aanslag te verwijderen.
 2. Gevelrenovatie door beschadigde pleisterlagen of voegen te herstellen voor een frisse uitstraling.
 3. Impregneren van de gevel met een beschermende laag om vochtproblemen te voorkomen.
 4. Vervangen van beschadigde gevelbekleding om de structurele integriteit van de gevel te behouden.
 5. Behandeling tegen mos – en algengroei om de esthetiek van de gevel te behouden.

Welke gevelbekleding past bij jouw woning?

Kies de gevelbekleding die past bij de stijl en architectuur van jouw woning. Overweeg ook de duurzaamheid, onderhoudsgemak en isolatie-eigenschappen van de materialen. Bekijk voorbeelden en laat je inspireren door ons aanbod van gevelbekledingsopties.

Inspiratie en voorbeelden

Ben je op zoek naar inspiratie en voorbeelden voor gevelbekleding? Hier zijn enkele ideeën om je te helpen bij het kiezen van de perfecte gevelbekleding voor jouw woning:

 1. Houten gevelbekleding met een warme uitstraling die zorgt voor een natuurlijke en gezellige sfeer.
 2. Crepi gevelbepleistering die strak en modern oogt, met diverse kleuropties voor een eigentijdse uitstraling.
 3. Metalen gevelbekleding voor een industriële look, duurzaamheid en onderhoudsgemak.
 4. PVC gevelbekleding als betaalbare optie met verschillende kleuren en texturen om uit te kiezen.
 5. Steenstrips als gevelbekleding bieden de klassieke charme van natuursteen, maar met lichtere en makkelijker te plaatsen panelen.
 6. Gevelsteen gevelbekleding voor een tijdloze uitstraling met diverse steensoorten om de perfecte match te vinden.

Ons aanbod

Heb je besloten welk type gevelbekleding het beste bij jouw woning past? Ontdek dan ons uitgebreide aanbod van gevelbekleding van Deceuninck. Wij bieden een scala aan hoogwaardige gevelbekledingsmaterialen, waaronder gevelbekleding met houtnerfPVC gevelbekleding, en gevelpanelen.

Deze materialen zijn duurzaam, weerbestendig en onderhoudsvriendelijk, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor elke woningeigenaar. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze gevelbekledingsopties en vraag een offerte aan voor de installatie door onze gekwalificeerde specialisten.

Zo geef je jouw huis een prachtige nieuwe uitstraling en verbeter je tegelijkertijd de energie-efficiëntie ervan met onze hoogwaardige gevelbekledingsopties.

Voordelen van gevelbekleding van Deceuninck

De gevelbekleding van Deceuninck biedt vele voordelen. Het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en weerbestendig. Daarnaast is het verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, waardoor het past bij verschillende soorten woningen.

De gevelbekleding van Deceuninck is ook energiezuinig en draagt bij aan een betere isolatie van je huis, waardoor je kunt besparen op energiekosten. Bovendien is het eenvoudig te plaatsen en gaat het lang mee, wat het een slimme investering maakt voor jouw woning.

Prijs opvragen en laten plaatsen door specialisten

Je kunt de prijs opvragen en het plaatsen van gevelbekleding laten doen door specialisten. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

 1. Zoek online naar gespecialiseerde bedrijven in gevelbekleding.
 2. Vraag offertes aan van verschillende specialisten om prijzen te vergelijken.
 3. Controleer de referenties en ervaring van de specialisten.
 4. Bespreek je wensen en budget met de gekozen specialist.
 5. Laat de gekozen specialist(en) de gevelbekleding voor je huis installeren.

Conclusie

In dit artikel hebben we verschillende soorten gevelbekleding besproken, inclusief materialen, prijzen en toepassingen. De besproken materialen variëren van hout en crepi tot metalen, PVC, steenstrips en gevelsteen.

Deze vergelijking helpt bij het kiezen van de beste gevelbekleding voor jouw behoeften. Goede gevelisolatie is essentieel en we hebben ook methoden hiervoor besproken. Overweeg de praktische tips en ons aanbod voor inspiratie en oplossingen voor jouw gevelbekledingsbehoeften.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de verschillende soorten gevelbekleding?

Er zijn veel soorten gevelbekleding, zoals gevelbekleding van hout, PVC en steenachtige materialen. Ook kun je kiezen voor gevelbekledingspanelen.

2. Hoeveel kost gevelbekleding?

De prijs van gevelbekleding hangt af van het materiaal dat je kiest. PVC is vaak goedkoper dan hout of steenachtige gevelbekleding.

3. Wat is kaleien?

Kaleien is een techniek waarbij je een dunne laag kalkverf op de muur smeert. Dit geeft een mooi effect en beschermt de muur ook.

4. Waarvoor kan ik verschillende gevelbekleding opties gebruiken?

Je kunt verschillende gevelbekleding gebruiken om je huis mooier te maken en te beschermen tegen het weer. Elke soort heeft zijn eigen toepassingen en voordelen.