top of page

UW PLAT DAK VERNIEUWENIN ANTWERPEN?

Wanneer u overweegt om uw plat dak te vernieuwen, kan het installeren van een nieuwe isolatielaag een belangrijk onderdeel zijn van het proces. Niet alleen kan het zorgen voor een comfortabelere leefomgeving en een lager energieverbruik, maar het kan ook de levensduur van het dak verlengen en de waarde van het onroerend goed verhogen.  

Inspectie bij vernieuwing van een plat dak

Voordat u begint met het vernieuwen van uw platte dak, is het belangrijk om een grondige inspectie van het dak uit te voeren. Hierdoor kunt u eventuele problemen opsporen en oplossen voordat u begint met het installeren van de nieuwe dakbedekking en isolatie. Mogelijke problemen die u moet onderzoeken zijn:

  • Beschadigingen aan de dakbedekking, zoals scheuren of barsten.

  • Ophopingen van water op het platte dak, wat kan wijzen op een slechte afwatering.

  • Verouderde of beschadigde isolatie, die mogelijk vervangen moet worden.

  • Schade aan de dakranden of afvoeren.

  • Schade aan de dakstructuur.

  • Nieuwe dakisolatiematerialen

renovatie van platte daken

Soorten dakbedekking voor een nieuw plat dak

Een belangrijk onderdeel van het vernieuwen van een plat dak is het kiezen van de juiste dakbedekking. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals bitumen, EPDM, PVC en groendaken. Het kiezen van de juiste dakbedekking hangt af van factoren zoals uw budget, de gewenste levensduur van het platte dak, de gewenste uitstraling van het dak en de mate van onderhoud dat u bereid bent te doen.

Methodes om uw plat dak te vernieuwen. 


Er zijn verschillende methoden beschikbaar voor het installeren van een nieuw plat dak. Een veelvoorkomende methode is het aanbrengen van de nieuwe dakbedekking op een bestaande laag dakbedekking, mits deze nog in goede staat is. Een andere methode is het volledig verwijderen van de oude dakbedekking en het aanbrengen van een nieuwe laag. Dit kan duurder zijn, maar biedt wel de mogelijkheid om eventuele problemen met de dakstructuur aan te pakken. 

PLATTE DAKEN: ISOLATIE, SCHOUWEN EN LICHTKOEPELS

Platte daken zijn de natuurlijke biotoop van onze vakmannen. Ze klimmen er graag op voor: 

Hou uw woning op temperatuur, bespaar op uw factuur

Lees meer over isoleren van platte daken >

Laat uw schoorsteen herstellen in al zijn glorie.

LICHTKOEPELS PLAATSEN OP PLAT DAK

Haal daglicht in huis met onze koepels.

Lees meer over plaatsen van lichtkoepels >

platte daken

Uw specialist in platte daken vernieuwen in regio Antwerpen


Het vernieuwen van een plat dak met isolatie kan een complex proces zijn, en het is vaak aan te raden om professionele hulp in te schakelen. Dakwerken De Feyter in Hoboken, Antwerpen kan u helpen bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal en de installatiemethode. Wij helpen u ook graag bij het oplossen van eventuele problemen met uw dak, zoals lekkages of schade aan de dakstructuur. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

DE FEYTER, UW PARTNER VOOR PLATTE DAKEN IN ANTWERPEN!

bottom of page